Kézilabda, Sportsarok

Idény eleji játék győzelemmel

5 percet kellett várni az első gólra, azt is a vendégek dobták.


Szarvasi NKK-Túrkevei VSE 28-15 (15-7) , NB II-es női kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Bálint Tamás-Szarvas Tamás.

Szarvasi NKK: Kasik-Buzási 8, Kondacs 2, Velky 4, Szabó 1, Zelei 1, Kovács 5/1. Csere: Juhos, Labát (kapusok), Ábrahám, Elhardt 5/1, Balogh 2/1, Hajdu, Mester. Edző: Száva Flórián.

Vendégek legjobb dobói: Szűcs 4, Lakatos 3/1. Hétméteres: 4/3 ill. 2/1. Kiállítás: 2 perc ill. 12 perc.

A hazaiak részéről Buzási kezdte meg a gólgyártást, de kétszer is egyenlítenie kellett. Sok helyzetet teremtettek a vendéglátók, de azok rendre nem lettek értékesítve. A 8. percben még 2-2 volt az állás. Kasik jól védett és a védekezés is határozottabb lett és innen kezdett elhúzni az NKK. A 15. percben 6-2 volt olvasható az eredményjelzőn. Szünetre 15-7-es eredménnyel vonultak a csapatok. A záró sípszó előtti pillanatba egy lövést követően Kovács rosszul esett és a bal térde megsérült és a továbbiakban nem tudta folytatni a játékot.

A második játékrészben a cserejátékosok is pályára léptek. Bár a támadásokba sok hiba csúszott és a szarvasiak kezdtek elhízni, ami gólokban is jelentkezett, mert az 51. percben 23-13 volt az eredmény. A sok fiatallal felálló fáradó vendégek ellen növelte előnyét  a Körös-parti együttes és végül 28-15 arányban nyerte a találkozót.

Február 28-án Békéscsabán lépnek parkettra a szarvasiak.