Asztalitenisz, Sportsarok

Pingponghírek innen-onnan

Vajdasági nemzetközi verseny, megyei csapatbajnokság – zajlik az élet a Szarvasi Körös Asztalitenisz Sportegyesület háza táján.


 

Az elmúlt hétvégén a vajdasági Temerinben rendeztek nemzetközi asztalitenisz utánpótlás versenyt, melyen magyar, román (serdülő válogatott) és szerb indulók szerepeltek. A Szarvasi Körös ASE képviseletét versenyzőként Szántosi Dávid látta el. Dávid az egy évvel idősebbek, 2005-ös születésűek között indult és a legjobb 4 közé jutásig szettveszteség nélkül mindenkit legyőzött. Ezután csak a későbbi győztes (2005-ös születésű) szerb Damjanovicstól kapott ki. Utóbbi Joola Kupa győztes is volt és a versenyen az első helyen volt kiemelve. Fenti eredményeivel együtt a fiatal szarvasi pingpongos 3. helyen végzett, ami igen nagy siker.

A Békés megyei III. osztályú felnőtt csapatbajnokságban is újabb fordulóra került sor. A Szarvasi Körös ASE II-es, gyerekcsapata a 12 csapat között jelenleg az előkelő második helyen áll, ami a megyei II. osztályba való továbbjutást jelenti. Osztályában a szarvasi az egyedüli gyerekcsapat, a többi versenyző mind felnőtt. Legutóbbi eredmények: Szarvasi Körös ASE II – Sarkad 6/0 (Szántosi Dávid 2, Gombár György 2, Jónás Gábor 1, Szántosi-Jónás páros 1), Szarvasi Körös ASE II – Végegyháza III 6/0 (utóbbi nem jelent meg), Szarvasi Körös ASE II – Vésztő II 6/2 (Szántosi D. 3, Gombár Gy. 2, Szántosi-Jónás páros 1). Itt kell megemlíteni, hogy mind Szántosi Dávid, mind Gombár György minden mérkőzését megnyerte.

Támogatók: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., Szarvasi Mozzarella Kft., Katech Zrt., Biohungaricum Kft.