Labdarúgás, Sportsarok

Egy tucat

A Szarvasi FC szurkolói álmukban sem gondolhatták, mennyire gólgazdag mérkőzést fognak látni az elmúlt szombaton Szarvason.


 

Szarvasi FC-Mezőkovácsházi TE 12-1 (6-1), Békés megyei labdarúgó bajnokság I. osztály, 2016. április 30. szombat 17.00, Szarvas, 150 néző. Vezette: Pájer T.

Szarvasi FC: Kiri M., Kukovecz, Benczúr, Kiri B., Szikora, Zima, Nagy, Klimaj, Bakró, Moldván, Furár. Csere: Körösfalvi, András, Magyar, Rafaj, Petrovics, Gulyás, Kiszel.

 

Az első percben Furár szerezhette volna meg a vezetést, amire aztán a mezőkovácsháziak a 9. percben rákontráztak: a vendég Tanner megszerezte a vezetést csapata számára. A szarvasiak próbálták rendezni soraikat, aztán Kiri B. beadásából Nagy fejesével egyenlített is a vendéglátó. A 24. percben Furár erre rátett még egyet. A 28. percben Nagy lőtte a harmadikat, majd tizenegyesből a 30.-ban Kiri lőtte a negyediket. A 36. percben Klimaj a szarvasiak ötödik gólját is megszerezte, a 38.-ban pedig Zima lőtte a féltucatot. Ősszel idáig tartott a kovácsházi mérkőzés, ám most még hátra volt a második félidő is.

Olyannyira felgyorsult a hazaiak irama, hogy az 52. percben Furár belőtte a hetedik gólt, a 67. percben pedig rátett még egyet. Nem lassítottak a vendéglátók, jött a 73. és 75. percben Magyar duplája (itt már 10-1!), majd a második félidő vége felé, a 79.-ben Bakró lőtte a tizenegyediket. A 89. percben Klimaj góljával született meg a sportszerű találkozó végeredménye: 12-1.

Szarvasról jól szerepelt ezúttal Nagy D., Magyar, Benczúr és Furár.

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál, Szarvasi FC:

– Minden tiszteletem a végig sportszerűen küzdő vendégcsapaté.

Balázs József, Mezőkovácsházi TE:

– Elismerésem a hazaiaknak!

Május 7-én délután 5-től a Szeghalmi FC otthonába látogatnak a szarvasiak.