Hírforgó, Jegyzet, Magazin

Vissza a középkorba

Urambocsá’ ez a gondolat jutott eszembe a hír olvastán, miszerint a Magyar Államvasutak megszünteti Békéscsaba-Budapest között az IC járatok közlekedtetést.


Egyedülálló módon az országban (SIC!). Halovány sejtelmem sincs, hogy a belvárosi irodájában lázasan dolgozó agytrösztök miféle észérvek mentén találták ki ezt az ordenáré és ripacs hülyeséget. Gondolom, kimentek a Körút végére és a tanyán érezték magukat. Csoda, hogy emellett nem ajánlották egyenesen a lóvasutat vagy a négyökrös szekeret. Szó se róla, a történet jószágai és egyéb lótartozékok már rendelkezésre állnak…

Megjegyzem, ez a mérhetetlen hülyeség Jász-Nagykun-Szolnok megye utazóközönségét is sújtja. De legjobban minket, Békés megyeieket. Mintha itt nem alkotó, dolgozó emberek, hanem tizedrangú helóták tengetnék mindennapjaikat. Skandalum. Néhány hónapja hosszú évek áldozata után végre újjászületett a békéscsabai pályaudvar, természetesen előtte Mezőberény, Gyomaendrőd és más helyek állomásait is rendbe tették. Most meg előállnak ezzel a sötét középkori ötlettel, hogy az ott élőknek nem kell az IC. Szerencsénkre a román államvasutak nem így gondolkodik. Nemzetközi járataik működnek, sőt döntő többségben a hazai vonatokhoz képest sokszor patikatisztán. Ha bárki európai polgárként kíván utazni,  ezen szerelvényekre kell jegyet váltania. De nincs ez így jól. Aki nekünk ezt a leértékelt, leárazott sorsot szánja, az üljön fel a lóvasútra vagy a négyökrös szekérre. Nyugodtan utazzon hátrafelé Ázsiába, Afrikába. Minket hagyjon békés európai vonatokon közlekedni. Még Békés megyében is.