Asztalitenisz, Sportsarok

Országos ranglistaverseny és Európa-bajnokság

Budapesti ranglistaverseny, Európa-bajnokság – Szántosi Dávid mindkettőn szépen szerepelt.


Az év első ranglistaversenyét – országos I. osztályú versenyként – rendezte a közelmúltban a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség Budapesten, a BVSC-ben.

A Szarvasi Körös ASE játékosa, a 10 éves Szántosi Dávid az U11-es korosztályban csoportjában mindkét ellenfelét legyőzve (Pálos Gergő – Mohács, Hiri Olivér – Budaörs) csoportgyőztes lett. A főtáblán Fehér Hugót (Turris SE, Sopron) 3:0-ra győzte le a legjobb 8 közé jutásért vívott küzdelemben. A 4 közé jutásért nagy meglepetésre 3:2-re legyőzte Bándy Tibort (Székelyudvarhely), akit a versengés aranyérmes helyére vártak. Az elődöntőben Dávidot csak a Straubinger, a Tolna SE versenyzője tudta megállítani 3:1-es meccsen. Így a szarvasi játékos U11-ben a 3. helyen végzett.

U13-ban csoportjában mindkét ellenfelét legyőzve szintén csoportgyőztes lett. A főtáblán csak második körben, a legjobb 8 közé jutásért vívott csatában kapott ki. Így Dávid ennek eredményeképpen 16 újonc ranglistaponttal lett gazdagabb.

Serdülő párosban Farkas Dáviddal (Eötvös DPSE, Orosháza) a legjobb 8 közé jutásért versengve kaptak ki.

Strasbourgban rendezett újonc Európa-bajnokságon is részt vehetett a Körös-parti egyesület fiatal pingpongosa, őt Fest Attila edző kísérte el és látta el hasznos tanácsokkal. Az EB-n összesen négyszázan indultak. Magyar utánpótlás válogatottként a 2005-ös születésűek (11 évesek) közt csoportjában egy litván és egy francia válogatottat legyőzött, így csoportmásodik lett. Óriási küzdelemben ezután háromszor 3:2-re vesztett, így a vigaszágra került, ahol 5 mérkőzéséből 4-et megnyert. (Többek közt egy – honosított kínai – francia játékost is 3:1-re legyűrt.) Élete első EB-jén Szántosi Dávid összességében 11-ből 6 mérkőzést megnyerve szép mérleggel zárhatta élményeit. Tehetségéről a magyar serdülő válogatott edzője is elismerően szólt.

Támogatók: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Mozzarella Kft., Katech Zrt., Biohungaricum Kft.