Kézilabda, Sportsarok

A győzelem nagyobb arányú is lehetett volna

Kilenc góllal is vezetett az NKK az 52. percben, végül négy lett közte.


Szarvasi NKK – Csorvási SK 30-26 (17-11), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 névő. Vezette: Járdi, Kazi.

Szarvasi NKK: Kasik – Buzási 6, Szőke 2, Raffai-Such 3/1, SZABÓ 8, Zelei 1, Balogh 1. Csere:Juhos, Labát kapusok, Ábrahám, Kocsis 2, Hajdu, TAKÁCS 4, Vuletics 3, Mester. Edző: Száva Flórián. 

Csorvás SK: Német-Nagy 3, Greksza 1, Popol, BIRÓ 4, Réti 3, SAJBEN12/4, Csere: Mitykó, Samu, Kurucz, Petrovszki, Ivanics-Gyemo, Kecskeméti, Baráth, Major 3. Edző: Ivanics János.

Kiállítás: 8 ill. 12 perc. Hétméteres: 2/1, ill. 7/4.

Tapogatózva indult a találkozó az elmúlt bajnoki szezon második és harmadik helyezettje között. Szarvasi góllal indult a parti, de gyorsan jött a kiegyenlítés: 1-1. Majd büntetőt hibázott Szabó, a kipattanót bedobta és 2-1 lett. A  továbbiakban felváltva estek a gólok, de rendre hazai volt a vezetés. A 16. perceben Száva edző időt kért 10-6-os állásnál. Ezt követően növelte előnyét a Körös-parti együttes és szünetre 17-11-es állással vonultak a csapatok.

Csorvási góllal indult a második játékrész. Büntetőből és akciógólból tovább növelték előnyüket a vendéglátók. A 42. percben kilenc volt kőzte. Úgy nézett ki a derbi, hogy gólarány javítás lesz. A csorvásiak nem így gondolták, 3 gyors góllal feljöttek 25-19-re. A szarvasiak ezen a kis megingáson túltették magukat és gyors találatokkal  az 52. percre 29-20-ra állíttatták az eredményjelzőt. Az 56. percben ismét időt kért Száva edző, de az elhangzottakat a játékosok nem tudták teljesíteni. Megvoltak a helyzetek a gólszerzésre, a ziccerek sorra kimaradtak. A vendégek élve a lehetőséggel kezdték lefaragni a hátrányt, az utolsó négy percben és a záró sípszónál 30-26-ig jutottak.

Száva Flórián:

Jól kezdtük a találkozót, dobtunk is 3o gólt, de még ugyanennyi helyzetet elhibáztunk. Viszont az egész héten gyakorolt védekezést nem tudtuk megvalósitani, Sajben 12-szer betalált.

Nem lesz könnyű az október elsejei algyői kirándulás sem az NKK részére.

A mérkőzés szünetében az Alkotmány utcai Sportcsarnok falán emléktábla avatásra került sor. A 8o éves szarvasi kézilabdasport alapítója, BANKÓ SÁNDOR tiszteletére. A rendezvényen mintegy 100 fő hallgatta Szenes János méltató megemlékezését, majd koszorúkat helyeztek el  a család és a kézilabdások.