Kézilabda, Sportsarok

Magabiztos hazai győzelem

A bajnokságra törő szarvasiak magabiztos győzelmet arattak a tabella közepén tanyázó gyomaendrődiek ellen.


 

Szarvasi NKK-Gyomaendrődi NKE  27-17 (12-8), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 120 néző. Vezette: Bálint Tamás, Szarvas Tamás.

Szarvasi NKK: Ádász-Buzási 3, Kocsis 2, Raffai Such 4/3, Szabó 6/4, Zelei, Vuletics 5. Csere: Kasik, Juhos, Labát (kapusok), Balogh 4, Hajdu 1, Takács 1, Szőke 1/1, Ábrahám. Edző: Száva Flórián.

Gyomaendrődi NKE: Csorbáné-Bácsi 3, Radnóti 1, Mag 1, Ács 1, Szücs B. 5, Farkasinszki. Csere: Megyik, Dinya 1, Nagy B. 3/2, Gyuricza 1, Baráth 1. Edző: Lakatos Tibor.

Kiállítás: 4 ill. 6 perc. Hétméteres: 10/8 ill. 2/2.

Három gyors hazai góllal indult a két szomszédvár összecsapása. Aztán a vendégek is be-be találtak Ádász kapujába Szücs B. találataival, da a félidő közepére 7-3 lett az állás. Próbálkoztak a gyomaiak a támadással, de az NKK-sok keményen védekeztek. Szünetre megmaradt a négygólos előny.

A második játékrészt három gyors szarvasi gól vezette be és már is 15-8 lett az állás. Ezután a vendégek is produkáltak egy pár gólos sorozatot, de ezzel el is lőtték magukat. A 48. percben már 22-12-őt mutatott az eredmény jelző. A tízes különbség megmaradt a hármas sípszóig. A biztos vezetés birtokában a vendéglátó csapatból szinte minden játékos pályára lépett az utolsó negyedórában. A vendégek is beletörődtek a vereségbe és szintén a cserék játszottak az utolsó percekben. A jobb erőnlét és a rutin döntött a találkozón.

Az őszi szezon utolsó bajnokiját december 3-án Lajosmizsén játssza az NKK 18 órától.