Kézilabda, Sportsarok

Veretlenül a tabella élén félszezonban

Kilenc bajnoki mérkőzés lejátszása után  az NB II Dél-keleti csoportjában 18 ponttal áll a tabella élén a szarvasi NKK csapata. A hét végén lejátszott lajosmizsei mérkőzéssel vége az őszi szezonnak.


Lajosmizse UKC – Szarvasi NKK 18-27 (6-14), NB II-es női kézilabda mérkőzés, Lajosmizse, 80 néző. Vezette: Ónodi Erika, Sztrakovics Barbara.

Szarvasi NKK: KASIK-BUZÁSI 6, SZABÓ 3/1, HAJDU 3, RAFAI-SUCH 5, ZELEI 4, VULETICS 5. Csere: LABÁT, JUHOS (kapusok), SZŐKE 1, KOCSIS.

Edző: Száva Flórián. Kiállítások: 6 ill.6 perc. Hétméteresek: 2/2 ill. 4/1. UKC legjobb góllövője: Ay 7 találattal.

Nem voltak hét közben biztatóak a feltételek a nyugodt felkészüléshez (foglalt volt a csarnok). Ehhez az is hozzájárult, hogy az orosháziak nem álltak Száva edző rendelkezésére, rövid volt a szarvasi kispad. A rossz előjelek ellenére győzni utazott el a csapat. A találkozó elején a rivális UKC játékosai nagy elánnal játszottak és ez meg is látszott az eredményen: a 8. percben 3-0-ra vezettek. Az NKK-sok sem védekezésben, sem támadásban nem találták a fonalat. 10 perc után rendeződtek a sorok és folyamatosan átvette a vezetést a Körös-parti együttes, egy 12-0-ás szériát mutatott be. Szünetre már 8 gólos volt az előny.

A pihenő után folytatódott a szarvasi jó játék és gyorsan 10 lett közte. A jelentős különbség megmaradt a mérkőzés végéig. Bár a játékvezető hölgyek nem szimpatizáltak a vendégekkel, de ezt is elbírta a csapat.

Száva Flórián:

– Igazi csapatmunka volt, gratulálok a játékosoknak az őszi szerepléshez!

A szarvasi juniorok is nyertek 36-31 arányban, ahol főleg 13-14 évesek szerepeltek.