Képgaléria, Média, Sziréna

Évértékelés extrákkal… Védőfelszerelésekkel gyarapodott a mezőtúri kirendeltség

Csökkenő tűzesetek, növekedő műszaki mentésszámok, fegyelem és jó munkakapcsolatok jellemzik a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség tavalyi tevékenységét. Minderről a keddi évértékelő és feladatszabó állománygyűlésen esett szó, ahol új eszközökkel is gyarapodott a szervezet.


Tartalmas és hasznos kapcsolatot ápol együttműködő partnereivel és a társszervekkel a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Jelképesen is, és a valóságban is a város szívében foglal helyet a szervezet, amely a rábízott településeket felelősen, gondosan és hatékonyan vigyázza, őrzi. Liszkai Zoltán tű. ezredes, kirendeltség-vezető az évértékelő tiszti értekezleten egyebek között arról is beszélt, hogy erősödött a hatósági jelenlét, aktívak az önkéntesek, a tűzoltók pedig elhivatottak, amit több gyakorlat és éles bevetés is igazolt az elmúlt időszakban. A csökkenő tűzesetek kedvezően alakították a statisztikai mutatókat, az emelkedő műszaki mentések viszont az időjárási szélsőségekkel is indokolhatók.  Kunszentmárton térségében a 44-es út, mint kockázati helyszín, sajnos a tavalyi évben is igazolta az előzetes feltevéseket. Az év vége pedig sajnálatos tűzesetekkel tarkította a krónikát.

Matuska Zoltán tű. ezredes igazgató megfeleltre értékelte a kirendeltség teljesítményét. Hangsúlyozta, hogy az elhivatottság kézzelfogható a mezőtúri kirendeltségen, mint ahogy a szakmai igényesség és az elvárások teljesítésére való maximális törekvés is. Matuska ezredes szigorú felügyeletet vár el a vezetőktől, ugyanakkor, a 2017-es célok között azt is megfogalmazta, hogy a problémák megoldása csakis felkészüléssel, előre tervezéssel, és összehangolt folyamatokkal valósítható meg. Ehhez a tervezésen túl a nyomon követés és a visszacsatolás, számonkérés is elengedhetetlen.

Az értekezleten felszólaló polgármesterek elismeréssel illették a kirendeltség munkáját. Ezek után került sor azoknak a szakfelszereléseknek és védőeszközöknek az átadására, amivel a mezőtúri önkormányzat támogatja a kirendeltséget. Különleges ajándékként került a tűzoltók birtokába egy ergométeres felszerelés, ugyancsak adományként. A bizalmat a tűzoltók már jó előre meghálálták, hiszen idén Mezőtúr csapata bizonyult a legeredményesebb megyei csapatnak a BM OKF ergométeres versenyén.