Diáksport, Labdarúgás, Sportsarok

Szarvason maradt a Székely Kupa

Idén október 25-én kilencedik alkalommal megrendezett Székely Kupa kispályás labdarúgó tornán 6 középiskolás csapat versengett a kupáért, az érmekért és a különdíjakért.


A Gyulai Szakképzési Centrum iskolái közül képviseltette magát: az Ady Endre-Bay Zoltán Szakgimnázium és Szakközépiskola Sarkadról, a Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Gyuláról, a Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Orosházáról, a Szigeti Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola Szeghalomról, a házigazda Székely Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata mellett. Évek óta résztvevője a Székely Kupának a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium csapata is.

Az ünnepélyes megnyitón Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony köszöntötte a csapatokat, majd egy „Hajrá Székely” –el kívánt sportszerű küzdelmeket. Bencsik János a versenybíróság elnöki ismertette a sorsolás eredményét, a lebonyolítás menetét.

A hat csapat két hármas csoportban kezdte meg a küzdelmeket Oravecz József játékvezető felügyelete mellett. A helyosztó mérkőzés után iskolánk csapata a bronzéremért vívott meccsen legyőzte a szeghalmi iskola csapatát.

Már a csoportmérkőzések során is voltak izgalmak, szoros mérkőzések, de az igazi csatát a végső győzelemért az orosházi Kossuth Lajos Szakgimnázium és Szakközépiskola és a szarvasi a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium csapata vívta.

A rendes játékidő a tavalyi évhez hasonlóan döntetlen eredményt hozott, így ismét büntetető rúgásokkal dőlt el a kupa sorsa.  Az izgalmas végjátékból a szarvasiak kerültek ki győztesen.

A csapatkapitány boldogan vette át a kupát Ozsváth Zsuzsanna igazgatóasszonytól.

A torna végeredménye:   

  1. Vajda Péter Evangélikus Gimnázium (Szarvas)
  2. Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Orosháza)
  3. Székely Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Szarvas)
  4. Szigeti Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola (Szeghalom)
  5. Harruckern János Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Gyula)
  6. Ady Endre-Bay Zoltán Szakgimnázium és Szakközépiskola (Sarkad)

Különdíjat kapott: a legtechnikásabb játékos, Szebegyinszki Robin, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója. A legjobb kapus az orosházi Marunák Levente lett, a gólkirályi címet pedig a székelyes Urbancsok Ákos kapta.

A Székely Kupa kispályás labdarúgó torna már hagyományosan egy közös ebéddel zárult. Köszönetet mondunk Bencsik Jánosnak, aki a versenybíróság elnöke volt, valamint Oravecz Józsefnek a mérkőzések vezetéséért. A rendezvényt iskolánk mellett a Székely Mihály Szakképzésért Alapítvány támogatta, melyet ezúton is köszönünk.

Kereszturszky János
az Iskolai Sportkör vezetője