Futás, Hírforgó, Képgaléria, Média, Sportsarok

I. Körös-Körül Futófesztivál

Egy igazi „nagy dobással” az első ízben megrendezett Körös-Körül Futófesztivállal került korona az idei Európai Mobilitási Hét Autómentes Nap szarvasi rendezvénysorára.


Vasárnap reggel az ország 103 településéről nevezett 610 mindenre elszánt futó és sok-sok vidéki és helyi érdeklődő és szurkoló népesítette be Szarvas Fő terét. Hangulatában a felállított sátrak és standok erdejében a tér egésze méltó volt egy ekkora kaliberű futófesztivál megjelenítéséhez. Az alkalmi mini színpad körül pedig fáradhatatlanul ott tüsténkedett Krivik Viktor és Békés megye futó nagykövete: Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna tanárnő, mint a futófesztivál ötletgazdája.

A színes futószerelések és cipők tarka forgatagában lezajlott gazdag eseménysor egészét Lipcsei Betta, az M1 kitűnő sportriportere vezényelte le a fesztivál háziasszonyaként.

Délelőtt fél tíztől a benevezett versenyzők és rajongók tömegét jeles szónokok hirdették. Így köszöntötte a feszivált a szomszéd Jász-Nagykun-Szolnok megyéből Boldog István országgyűlési képviselő, aki mind Babák Mihály polgármesternek, mind a város egészének gratulált a ragyogó kezdeményezés apropóján. Köszöntőt mondott Mészáros Imre, az Innovációs és Technológiai Minisztérium osztályvezetője. Ő maga is versenyzőként nevezett a fesztiválra. Üdvözölte a fesztivált Gaál Roland járási hivatalvezető. Köszöntőt mondott Závoda Ferenc, a Hagyományőrző Gazdák Egyesületének elnöke, a Békés Megyei Közgyűlés tagja. Végül Szarvas polgármestere, Babák Mihály lépett a mikrofonhoz, és felköszöntötte a népes versenyzői tábor egészét. Majd Boldog István országgyűlési képviselő és mások társaságában a Fő Téri Általános Iskola előtt felállított hatalmas Rajt-Cél-kapuba sétált, hogy harsány dudaszóval elindítsa a 7, 14 és 21 km-es távra nevezett mezőnyt.

A versenyzők népes csapatában jól ismert arcok is feltűntek, mint pl. dr. Hanyecz Katalin, a Szarvasi Arborétum igazgatója, vagy Gombár Hajni, a szarvasi rádiós-televíziós közélet illusztris egyénisége.

A tér egyre sűrűsödő embertömegében többek közt feltűnt Juhász Roland, a MOL Fehérvár labdarúgócsapatának kapitánya, Székesfehérvár Díszpolgára, közel százszorosan válogatott labdarúgó.

S mire Babák Mihály polgármester jóvoltából felharsant a rajtot jelző dudaszó, a Szarvasi Hagyományőrző Gazdák sátra körül már valóságos illatár terjengett az ott készülő lapcsánka hegyek és más finomságok révén.

Hamisítatlan örömünnep-béli hangulat lengte be a tér egészét, mintegy ráerősítve a Szeretlek Szarvas szlogenre és szívecskés logójára. Nagyjából így kezdődött az I. Körös-Körül Futófesztivál.