Diáksport, Futás, Sportsarok

A váltócsapat sikere a Kondorosi Félmaratonon

Iskolánk a – GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma – futást kedvelő diákjai 2019. október 27-én a VII. alkalommal megrendezett Kondorosi Félmaratonon álltak rajthoz.


A fiatal csapattagoknak ez volt az első futóversenyük, így nagy izgalommal várták a megmérettetést. Ragyogó napsütésben indultak neki, hogy teljesítsék egyénenként az 5250 méteres távot a népes mezőnyben.

Az első futó Szeljak Bálint 10. H osztályos tanuló volt, akit Czinkoczki Dzsenifer 9. D, majd Csernus Nándor 9. G osztályos tanuló követett. A csapat negyedik tagja Nagy Pál 9. D osztályos tanuló volt, aki végig nagy csatát vívott a dobogóért, és az erős mezőnyben az induló 9 csapat közül végül a 3. helyen ért célba.

A célba érés után a csapattagok befutóérmet, befutó csomagot, az eredményhirdetésnél pedig emléklapot kaptak. A jó hangulat, a kiváló versenyszervezés és természetesen a mozgás öröme igazi élménnyé varázsolta ezt a napot.

A sikereken felbuzdulva tovább tervezgetünk. Az idén már nem, de jövőre keressük a lehetőségeket, hogy újabb futóversenyre menjünk, remélhetően még többen, még hosszabb távra.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsa testnevelő