Diáksport, Hírforgó, Képgaléria, Média, Sportsarok

Síelés Aranyoson

A hagyományoknak megfelelően az idén is biztosította iskolánk (GySZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas), hogy egy hosszú hétvégét sítáborban tölthettünk Romániában, a bihari hegyek között.


Tavaly is, most is Aranyoson szálltunk meg a sípályák közelében. Az időjárás sajnos most nem fogadott a kegyeibe.

Pénteken az ónos eső sem szegte kedvünket. Megérkezésünk után rögtön megszálltuk a hegyoldalt. Volt, aki először próbálkozott megismerkedni a síelés rejtelmeivel, néhányan pedig a tavaly szerzett tudásunkat elevenítettük fel. Mindeközben alaposan el is áztunk. Jól esett visszatérni a meleg szállásunkra, ahol a szárítkozás után, egy kis pihenés, közös játék és a vacsora volt a folytatás.

Szombaton eleinte ködös idő fogadott minket a pályán, majd egy rövid időre a nap is kisütött. Lelkesen folytattuk a tanulást, gyakorlást. Mindenki a tudásának megfelelő pályán gyakorolt és egyre jobban élvezte a lesiklást a havas lejtőn.

Este közösen megfőztük az évszázad legfinomabb krumplipaprikását és megettük a legfinomabb gyümölcslevest. Jókat játszottunk, beszélgettünk, majd igyekeztünk kipihenni a nap fáradalmait.

Sajnos az éjszaka folyamán elkezdett esni az eső. Minden optimizmusunkat és a havat is elmosta, így vasárnap már nem volt lehetőségünk síelni. De a rossz idő ellenére gondoskodtunk róla, hogy jól teljen a napunk: játszottunk, beszélgettünk, pakoltunk és felfaltunk minden még meglévő finomságot.

Kora délután indultunk haza. Bár időben hazaérkeztünk, a másnapról keveset tudnánk mesélni…

Mizik Martina és Harangozó Erzsébet SzÉ/12/2. N osztályos tanulók