Háttér

Megyei rendezvények

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke tájékoztatta levélben az alábbiakról Babák Mihály polgármestert.


A Békés Megyei Önkormányzat Elnöke

Tárgy: Megyenap 2020

Tisztelt Polgármester Úr!

Szeptember 5-én — amennyiben a járványügyi-helyzet engedi — ismét lesz Megyenap Békéscsaba főterén. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet Békés megye értékeire, erősítse az itt élőkben az összetartozás érzését. Az esemény középpontjában a megyei és települési értékek, a hagyományainkat őrző kézművesek és kistermelők, illetve az itt élő nemzetiségek állnak. A Megyenap iránti óriási érdeklődést jelezi, hogy a békéscsabai főtér a korábbi években zsúfolásig megtelt, egész nap hömpölygött a tömeg a sátrak, faházak között, melyek már a térhez csatlakozó szomszédos területekre is átnyúltak.

Továbbra is célunk, hogy az értéktár mozgalmat megyei szinten is megismertessük. Ennek egyik módjaként kölcsönösen segíthetjük a települési értéktárakat, kulturális intézményeket, egyesületeket azzal, hogy együttes összefogással támogatjuk egymás rendezvényét. A tavalyi évhez hasonlóan idén is felajánljuk, hogy augusztus 22. és szeptember 12. között megtartandó rendezvényeiket, amennyiben beleegyeznek, a Megyenap rendezvényei közé soroljuk, és ezeket a programokat médiafelületeinken (nyomtatott, online megjelenéseken és Facebook oldalainkon) reklámozzuk. Elsősorban kulturális és művészeti programokra, vagy olyan gasztronómiai rendezvényekre gondolunk, melyek kapcsolódnak a helyi értékekhez. Ha valaki csatlakozni szeretne, de rendezvénye a megadott időintervallumon kívül esik, akkor az esemény időpontjának áthelyezésével a csatlakozás lehetségessé válik.

Szeptember 4-én délután ismét megszervezzük a „Nemzeti Értékek Napját” Békés megyében, hogy ezen a napon a településeinken található épített örökség és természeti értékek bárki számára elérhetőek és bejárhatóak legyenek. Kérjük, szervezzék azt meg, hogy az Önök településén található épített és természeti értékek egy program keretében látogathatóak legyenek, természetesen ezeket a programokat szintén promotáljuk médiafelületeinken.

Kérjük, csatlakozási szándékukat és szóba jöhető rendezvényeiket legyenek kedvesek augusztus 1- ig megküldeni a hegedus.bence@bekesmegye.hu email címre. Felmerülő kérdések esetén keressék Hegedűs Bence kollégámat a 70/526-31-03-as számon.

Békéscsaba, 2020. június 29.

Tisztelettel:
Zalai Mihály