Futás, Hírforgó, Képgaléria, Média, Sportsarok

Nyári Bolza Kör – Székelyes támogatással

2020. július 12-én megtelt az Arborétum futóval, látogatóval, segítővel. A két évesre tervezett „Négy évszak az Arborétumban” futóverseny sorozat az első állomásához érkezett.


400 futó több távon rótta a Bolza köröket, nagy -nagy megelégedéssel. A főszervezők között a Szarvasért Alapítvány, a Minden, ami Szarvas mellett ott volt iskolánk, a Székely Mihály Technikum, Szakképző Iskola csapata is.

A rendezvény lezárása után nem győztem fogadni a gratulációkat, elismerő szavakat, amelyeket most továbbítok iskolánk dolgozói, diákjai felé.

Először is köszönöm Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszonynak, aki az első perctől támogatta a futó verseny megrendezését.

Iskolánk digitális alkotóműhelye, a Maker Space labor nagy szerepet vállalt a futók ajándékainak elkészítésében. Liska Tamás rendszergazda tervezte, gyártotta a befutó érmeket, amelyek egy érem szépségversenyen is dobogós helyezést érnének el, olyan különlegesek. Tamás a rendezvényt zenészként is segítette, gitárjátékával és énekével biztatta a futókat.

Balczóné Leszkó Klára, Papp Sándorné kollégiumi nevelők és Szpisjak Tünde kolléganő a varrógép minden rezdülését figyelték, sokat dolgoztak, mire a több száz ajándék törölköző egyedi hímzése elkészült.

A futókat mosollyal, kedvességgel fogadták, ezután regisztáltak, rajtszámokat osztottak, oklevelet írtak igazgató asszonnyal Harmati Ágnes és Kasikné Terényi Mónika oktató kolléganők.

Sátrat állítottak, pakoltak, útvonalat biztosítottak, és mindemellett vigyázó szemekkel figyeltek testnevelő kollégáim: Keresztuszkyné Sebő Rózsa, Kereszturszky János és Frcska Zoltán.

A birkózó és kajakos sportos „fiaim” – Hajduch Nándor, Tóth Patrik és Nagy Pál -kísérték a futókat, biztatták őket.

Iskolánk diákjai osztották a befutó csomagot és frissítőt, kenték a zsíros kenyeret, vágták a dinnyét és banánt, vigyáztak a futók csomagjaira.

Név szerint: Pásztor Enikő, Megyik Emma, Kis Ulrika, Bíró Noémi, Szép Barbara, Magyar Dóra, Nemes Petra, Bobvos Miklós, Kasuba Zoé, Mándi Zsófi, Koncz Boldizsár, Herczeg Zsombor, Tnyik Réka, Rohony Réka.

A felsorolásból is kitűnik, hogy a sok-sok segítség nélkül nem jöhetett volna létre és nem váltott volna ki ekkora pozitív visszhangot a rendezvény.

Köszönet érte!

Rohonyné Urbancsok Zsuzsa testnevelő, BSI Futónagykövet