Hírforgó

Fesztivál aprók

Ezek történtek a Cervinus Fesztiválon a múlt héten a Szarvasi Vízi Színházban.


Az Ibolya | Molnár Ferenc egyfelvonásosát összeszokott módon hozta a Cervinus Teátrum csapata. Nádházy Péternek minden elismerés beugrásáért. Hatalmas rutinja és komédiás mivolta egész más direktort rajzolt meg, mint az egyébként e szerepkörben szintén maximális hitelességgel játszó Korcsmáros Györgyé. Mint mindenütt, itt is háromszoros kalapemelés Szemerédi Bernadett színház iránti alázata előtt.

Kormorán | Szem- és lélekfényező káprázatot kaptunk Koltay Gergelyéktől. A Kormoránt se korábbi, se mai felállásában nem lehet überelni. Ők 1976-tól egyfolytában a magyar nemzet zenei lelkiismerete. Mindig és minden időben. KÖSZÖNJÜK, HOGY ITT VOLTATOK!

Valahol Európában | Azt szoktuk volt mondani, kinőttek a gyerekek. Gyorsan hozzáteszem, úgy nőttek ki ebből a darabból, hogy teljesítményüket bármelyik jelenlegi magyar társulat megirigyelné ebben a kategóriában. Jó tudni, hogy ősszel lesz még a darabból néhány kőszínházi előadás több helyen, természetesen Szarvason is. Ezzel együtt valóban eljött az ideje levenni a Vízi Színház színpadáról. Csak sajnálják minél többen, akik nem látták. A társulat egésze őket megillető módon aratott hatalmas zárótapsot.