Hirdetmények, Koronavírus, Közlöny

A képviselő-testületi és bizottsági ülések virológiai szabályai 2020. szeptember 7-től

Az alábbiak betartására hívja fel a figyelmet Szarvas város polgármestere a testületi ülések alkalmával.


 II. 8. sz. intézkedés

A képviselő-testületi és bizottsági üléseken részt vevők egészségének megóvása, a fertőzésveszély elkerülése érdekében 2020. szeptember 7. napjától kezdődően, visszavonásig az alábbi virológiai szabályok betartását rendelem el.

1.) A Polgármesteri Hivatal dolgozói (az állandó üléshellyel rendelkező aljegyzőn és osztályvezetőkön kívül) csak az általuk előadott napirendi idejére, behívás után tartózkodhatnak az ülésteremben. Várható megjelenésük időpontjáról a televíziós élő közvetítés alapján tájékozódhatnak.

2.) Az előadók és a technikai személyzet tagjai (kameraman, hangtechnikus, jegyzőkönyvvezető, előadó) csak a szélső üléshelyen, a jegyzőkönyvvezetőtől 2 (két) méteres távolságra foglalhatnak helyet.

3.) Az elnöki pulpituson képviselő-testületi ülésen csak a polgármester és a jegyző, bizottsági üléseken pedig az elnök és a jegyző/aljegyző foglalhat helyet (legfeljebb két fő).

4.) A képviselők nem az általában szokásos helyen, hanem egymástól legalább másfél méteres távolságra elhelyezett székeken foglalnak helyet, külön felirat jelzi a képviselő új helyét. (Ebből következően a mikrofonon nem a képviselő saját neve fog szerepelni.)

5.) A Polgármesteri Hivatal épületébe beérkezve kötelező a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítők használata.

6.) Az arcmaszk viselése és a kézfogás mellőzése ajánlott.

7.) A gyakori érintésnek kitett tárgyak (kapcsolók, asztalok, kilincsek stb.) fertőtlenítése folyamatosan történik.

8.) A kihelyezett palackos ivóvíz pohár biztosítása nélkül fogyasztható. Az ivóvíz maradékot az ülés végén a hulladéktárolóban kell elhelyezni.

9.) Az ülés szüneteiben az ajánlott másfél méteres szociális távolság betartását kérem.

10.) Minden résztvevő kizárólag a saját íróeszközét használhatja, a jelenléti ív aláírása is azzal történik.

11.)A használt papír zsebkendő, törlőkendő az ülés végén a hulladéktárolóban helyezendő el.

12.) Az iratokat, laptopokat minden résztvevő vigye magával az ülés befejezése után. 13.) A bejáratot a Szabadság utca 36. (Lengyel-palota) udvara felől biztosítjuk.

Kérem a fenti szabályok pontos és szigorú betartását!

Szarvas, 2020. szeptember 7.

Babák Mihály polgármester