Rövid pihenő, majd gyors szervezőmunka következett, mert augusztus 20-án, új helyszínen és új sportággal kiegészülve került megrendezésre az I. Trianoni Emléktusa. Államalapításunk ünnepén, az összetartozás évében a trianoni centenáriumra emlékezve, futás egészítette ki a XXXI. Szent István-napi távúszást. A résztvevők tulajdonképpen három sportág közül is választhattak, mivel külön-külön és kombinálva is nevezhettek valamelyik távra.

Iskolánk Digitális Közösségi Alkotóműhelyében (MakerSpace) fából készültek a sportolók érmei, ajándékai, Liska Tamás rendszergazda jóvoltából. A Történelmi Magyarországot ábrázoló érmet több mint 230 futó-úszó vitte haza, az ajándék kulcstartóval együtt.

A sportolók oklevelének, rajtszámának terveit Szenes Iván készítette nagy gondossággal, amely nagyon szép, ízléses, alkalomhoz illő lett.

A sportolókat mosollyal, kedvességgel fogadta, majd regisztrált, rajtszámokat osztott, oklevelet írt Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony, valamint Harmati Ágnes és Kasikné Terényi Mónika oktatók.

Pakolt, sátrat állított, az úszókat, futókat biztosította, és a mindenki által megcsodált virágokat hozta Keresztuszky János testnevelő Frcska Zoltánnal együtt. A felnőtt segítőkön kívül iskolánk 10 diákja gondoskodott a futók–úszok frissítéséről, osztotta befutó csomagot és a befutó érmet.

***

A Trianoni Emléktusa után tovább folyt a szervezőmunka, mert szeptember 20-án, immár második alkalommal került megrendezésre a Körös-körül a Körös Futófesztivál.  A 7, 14 és 21 kilométeres távokra közel 400 nevező érkezett az ország 74 településéről.

A Mobilitási Héthez kapcsolódó rendezvény helyszín a Szarvasi Vízi Színház parkolójában volt, a bemelegítés és a megnyitó a színpadon és a széksorok között történt.

Az indulókat köszöntötte Mészáros Imre az Innovációs és Technológiai Minisztérium osztályvezetője, Dankó Béla országgyűlési képviselő, Gaál Roland a Járási Hivatal vezetője, Babák Mihály polgármester és Závoda Ferenc fővédnök, valamint Szitó Szabolcs a Körös Dragon SE elnökhelyettese.

A már profi módon regisztráló, rajtszámot osztó, okleveleket író csapathoz Fekécs Magdolna oktató kolléganő is csatlakozott. A futás útvonalának biztosításában testnevelő kollégák jeleskedtek a diákokkal együtt. Az Arborétumban Keresztuszky János, a Ligetben Frcska Zoltán volt a „porondmester”.

Liska Tamás ezen a rendezvényen egy másik arcát, a zenei tudását mutatta meg Lovász Gergellyel együtt a fáradt futók nagy örömére.

A rajtszámtervek, oklevél alapok, és az egész rendezvény arculata Szerb Milán igényes munkája volt.

Mindkét rendezvény a járványügyi előírások szigorú betartása mellett zajlott, és osztatlan sikert aratott.

Az elmúlt év futós rendezvényein való részvétel az egészséges életmód népszerűsítése mellett iskolánkat egy oldaláról mutatja be. Kollégáim kreativitása, segítőkészsége, összetartása példaértékű.  Ez a hozzáállás nagyban emelte a rendezvények színvonalát, hangulatát és kivívta a résztvevők elismerését.

A munka nem áll meg, mert december 6-án lesz az Arborétumban a Téli Bolza Kör futóverseny, így az előkészítő munkálatok már javában folynak, szintén Székelyes támogatással.

Ezúton köszönöm az iskola vezetésének, kollégáimnak szervezőtársaim nevében is a sok segítséget!

Rohonyné Urbancsok Zsuzsa testnevelő, BSI Futónagykövet