Kézilabda, Sportsarok

Megkezdték a felkészülést

A Szarvasi Női Kézilabda Klub csapata is megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es bajnokság tavaszi szezonjára. Január 4-én találkoztak a játékosok és heti 3 alkalommal megkezdődtek az edzések.


Két felkészülési mérkőzésen is túl vannak. Január 16-án a gyomaendrődi együttesnél vendégeskedtek és 33-35 arányban diadalmaskodtak. A mérkőzés első játékrészében a hazaiak erős iramot diktálva 19-14-re vezettek. Fordulás után a szarvasiak kerekedtek felül és nyerték a partit.

Január 22-én NKK-Ceglédi KCSE (NB II Déli Csoport) találkozóra került sor. Komolyan vette mindkét csapat a mérkőzést. Lendületes, ötletes játékot mutattak be a hazaiak. Kemény védekezésből gyors támadásokat vezettek. Valamennyi nevezett játékos pályára lépett. Jó egyéni teljesítmények mellett, igazi csapatmunka eredménye a győzelem a jó képességű vendégek ellen. Szarvas NKK-Ceglédi KCSE 34-30 (19-14).

További hírek a csapatról. 2020 december végén néhány éves kitérő után ismét az NKK-koz igazolt Búzás Orsolya Mezőtúrtól, aki 2014-16 között volt a Szarvas játékosa. Az októberben súlyos sérülést szenvedő Kovács Brigitta (Achilles-ínszakadás) felépülőben van, de még nem állhat a csapat rendelkezésére. Január 29-én a gyomaendrődieket fogadják a szarvasiak.