Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Döntetlen a listavezető otthonában!

Az alapszakasz 16. fordulójával folytatódott a megyei pontvadászat, amelyben Körösladányba látogattunk. A bajnokság favoritjának számító hazai csapattal szemben, a szarvasi meccsen döntetlent sikerült kiharcolnunk egy utolsó percekben szerzett góllal, ami akkor szinte győzelemmel ért fel. Ahhoz képest hogy az utóbbi időben már csapatként játszunk, az oddsok így sem változtak, a meccs esélyese egyértelműen az NB III-ba tartó hazai csapat volt.


24. perc: Tóth vett le egy csúsztatást a hazaiak ötösének sarkánál, majd a rátámadó két védő között középre emelt, az érkező Lénárt pedig tíz méterről a kapu közepébe lőtt. 0-1.

34. perc: Ruzsa ívelt be jobbról, remekül szálló labdája Wébert találta a hosszú oldalon, aki testi erejét kihasználva két védőnk mellett közelről a léc alá bólintott. 1-1.

Eltiltás, sérülések által több sebből vérző csapatunk szinte minden hadra fogható játékosa pályára lépett, ami egy érdekes felállást is magával hozott, ugyanis támadó felfogású, rutinosabb játékosaink mindegyike elsősorban védekező feladatott kapott. A sok gond ellenére rendkívül motiváltan kezdtünk, a 3. percben Tóth már csak Naggyal állt szemben, de kecsegtető pozícióból kapu mellé gurított. Ezután ahogy számítani lehetett rá, a hazai csapat vette át a kezdeményezést, de szervezett játékunkkal nem engedtük őket a kapunk közelébe, így különösebb gond nélkül álltuk a sarat. A 24. percben lehet, Köröstarcsáig hallatszott a szarvasi tábor öröme, ugyanis egy remekbe szabott góllal megszereztük a vezetést Lénárt révén. Ezt már a hazai csapat sem nézhette tétlenül, még jobban rákapcsolt, a 33. percben még Malkócs lövését hárította Kasik, de egy percre rá Wéber fejesével szemben már tehetetlen volt, így hamar sikerült az egyenlítés a hazai csapatnak. Láthatóan vártuk már a félidő végét, a levegő is kezdet el-el fogyogatni, ám két nagy ladányi helyzet még belefért a hátra levő időbe, előbb Kisari totojázott el egy ziccert, majd a lefújás előtti percben Ruzsa éles lövése suhant el kicsivel a kapunk előtt. A második játékrészre cserékkel frissítettek a hazaiak, és még nagyobb elánnal kezdtek, ami megint csak meddő fölényt hozott csupán. Ahogy telt múlt az idő egyre hátrább szorultunk, nem igazán tudtuk megtartani a labdát, kontrákra sem jutott energia, pedig óriási területek nyíltak meg a hazai védelem mögött, ekkor csupán már egy célunk lehetett, valahogy megőrizni kapunkat a góltól. A játékrész közepénél Kisari tehetett volna arról, hogy ez ne így legyen, de előbb Kasik eszén nem tudott túljárni közeli lövésével, majd két perc múlva szintén közelről nem talált kaput. Már csak percek voltak hátra, mikor Wéber jutott szabadrúgáshoz, számára góllal felérő szögből, de a rövid sarokra megküldött erős lövését Kasik kiütötte, egy percre rá szintén Ő, ezúttal élesebb szögből próbálkozhatott, de gyengén meglőtt labdáját hálóőrünk most lábbal védte. Ezeket megúszva a sors igazságtalansága lett volna, ha pont nélkül távozunk, szerencsére a hátra levő percek már ekkora izgalmakat nem tartogattak.

Ezen a találkozón valljuk be, nekünk nem lehetett veszíteni valónk, aki élt és mozgott kezdett, szemben a liga legerősebb keretével rendelkező Körösladánnyal, ahol a kispadon is olyanok ültek, hogy bármelyik megyei csapatban kezdők lennének, ennek ellenére meg tudtuk szerezni a vezetést, igaz ez nem sokáig tartott, de ez nem törte le lelkesedésünket, a félidőt döntetlennel zártuk. A második játékrész közepétől már nyomasztó volt a hazaiak fölénye, ekkor eldőlhetett volna a meccs, de ahogy közeledett a vége nem rogytunk meg végig szervezettek maradtunk, óriási szívvel küzdöttünk, ennek köszönhetjük ezt a pontszerzést, amire feltétlenül rászolgáltunk. Ezzel nem mozdultunk el a tabellán, továbbra is a hetedik pozíciót foglaljuk el. Jövő hét szombatján, hazai pályán a Gyomaendrőd csapata ellen fejezzük be őszi szereplésünket.

Körösladányi MSK – Szarvasi FC “1905” 1-1 (1-1).

Körösladány, Sporttelep – 120 néző. Játékvezető: Zahorán János (Belanka Zs., Kató B.)

Körösladány: Nagy B. – Ruzsa Z., Wéber L., Bakk Á., Csicsely J. (Szabó Á.), Kisari T., Zelenyánszki L., Czirok J., Papp Zs. (Murvai D.), Burai I. D., Malkócs M. (Farkas J.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Szarvas: Kasik V. – Kiri M., Juhász Gy.,  Pusztai B. (Korbely P.), Deli L., Zima D., Lénárt F. (Molnár E.), Simon R., Furár R., Tóth B., Styecz M. Vezetőedző: ifj. Somogyi János.

Gólszerzők: Wéber L. 34′ illetve Lénárt F. 24′.

Edzői nyilatkozatok:

Ekker Attila, Futaki Krisztián:

– Az első húsz percben enerváltan futballoztunk, ezt ki is használta az ellenfél. Utána végig domináltunk, helyzetek sokaságát alakítottuk ki, melyeket nem tudtunk gólra váltani. Csak magunkat hibáztathatjuk, hogy nem tudtunk nyerni.

ifj. Somogyi János:

– Edzői pályafutásom során először írtam volna alá mérkőzés előtt a döntetlent, ez sok mindent elárul a mai lehetőségeinkről, de a srácok óriási szívvel és akarattal megérdemelten szereztek egy pontot.

A mérkőzés videós összefoglalója: