Felhívások, Közlöny

Richter Egészségváros Orosházán

A közelmúltban Dávid Zoltán orosházi polgármestertől érkezett figyelemfelhívó levél az Orosházán 2022. május 28-án rendezendő Richter Egészségváros programra – részletek az alábbiakban.


Orosháza Város Önkormányzat Polgármesterétől

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

Tisztelettel tájékoztatom és ajánlom szíves figyelmébe a Richter Egészségváros május 28-ai, egésznapos orosházi programját.

A Richter Gedeon Nyrt. szervezésében megvalósuló programsorozat kettős célt szolgál. Egyrészt lakhelytől függetlenül minden résztvevő hathatósan tehet önmaga egészségéért a különböző szűrőprogramokon, tájékoztató előadásokon való részvétellel, másrészt minden aktivitás (séta a kórháztól, szűréseken, filmvetítéseken, tájékoztató előadásokon való részvétel továbbá az Egészségváros és a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Facebook oldalán az orosházi esemény tartalmainak lájkolása, megosztása, kommentelése) pontot ér, a pontokat a rendezvény végén forintra váltja a Richter.

Szeretnénk megduplázni a szervező cég 3,5 millió forintos alapadományát, a reményeink szerint így összegyűlt 7 millió forintból szülészeti műtőlámpát és újszülöttellátó-asztalt vásárolhat a helyi gyógyító intézmény. E célunk elérésében számítunk Önre, mint az orosházi kórház ellátási területéhez tartozó település vezetőjére, és számítunk a település lakosainak aktív (személyes és/vagy online) részvételére is. Május 28-án lehetőségünk lesz arra, hogy e jó ügy mellé álljunk, támogassuk az orosházi kórházat, miközben ingyenes szűréseken, családi programokon vehettünk részt.

Tisztelettel kérem, hogy lehetőség szerint a rendelkezésére álló felületeken és módon (közösségi oldalak, hirdetőtáblák, szórólapok stb.) legyen kedves tájékoztatni a lakosságot arról, hogy május 28-án Orosháza főterén 9 órától Richter Egészségváros, aminek keretében az érdelődők többek között Jaksity Katával, Béres Alexandrával, Szily Nórával találkozhatnak, filmvetítéseken, szűrőprogramokon és tanácsadáson vehetnek részt, a szervezők a gyerekekre gondolva játszóházat is kialakítanak. Tisztelettel kérem, hangsúlyozza a lakosság felé a prevenció fontosságát, és azt is, hogy a program az orosházi kórház támogatását szolgálja. Nagyon örülnénk, ha az Ön településéről is érkeznének érdeklődők Orosházára szombaton, akár szervezetten, a település kisbuszainak igénybevételével (amennyiben erre mód van). Bízom abban, hogy mind többekhez eljut a rendezvény híre az Ön településén is.

Tisztelettel várjuk valamennyiüket május 28-án 9 órakor az orosházi kórháztól induló Egészségsétára, majd azt azt követően a főtéren zajló programokra. Fogjunk össze egy jó cél érdekében!

Orosháza, 2022. május 23.

Megkülönböztetett tisztelettel,
Dávid Zoltán polgármester