Diáksport, Képgaléria, Média, Sportsarok

Sakkos sikerek!

2022. május 13-15 között Szombathelyen került megrendezésre az Országos Sakkolimpiai Csapatbajnokság a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium épületében, melyen a megyei- és fővárosi bajnok csapatok mérhették össze tudásukat. A Benka csapata alsós fiú kategóriában (2011-ben vagy később született fiúk) a Békés megyei bajnoki cím megszerzését követően jutott be a színvonalas országos versenyre.


A verseny fontosságát és méreteit mutatják a részvétellel kapcsolatos számok: 523 sakkozó gyermek, 127 iskolai csapat, összesen 6 kategóriában (alsós fiú, alsós lány, felsős fiú, felsős lány, középiskolás fiú és középiskolás lány). A versenyen nem volt külön amatőr és versenyzői kategória, így amatőrként vettük fel a kesztyűt az élőszámmal rendelkező tapasztalt versenyzőkkel szemben is.

Az alsós fiúk korcsoportjában összesen 113 gyermek (ebből 26 versenyző) játszott izgalmasabbnál izgalmasabb partikat. A cél: az egyéni győzelmek mellett a csapatpontszámok megszerzése volt, hiszen mindkettőnek jelentősége volt a végső sorrend meghatározásánál. A Benka csapata végül 16,5 össz-egyéni ponttal és 9 csapat-pontszámmal zárt, ezzel az eredménnyel a 24 induló csapatból a 10. helyet szerezte meg.

A verseny közelebb hozta a gyerekeket egymáshoz, a sikerekben és a kudarcokban osztozva együtt sírtak, együtt nevettek.

“A sakk összeköt minket” – vallja Polgár Judit, és ez valóban így van. Váratlanul találkoztunk Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével, aki gyermekét kísérő apukaként jelent meg a versenyen. Rendkívül készséges, barátságos volt a Benkás csapattal, és egy fotó erejéig meg is örökíthettük ezt a találkozást a gyermekek legnagyobb örömére.

A csapat tagjai: Szalai Anita 5.a; Tóth Zalán 4.c; Nagy Lukács 4.c; Farkas Zalán 2.b

Felkészítő pedagógus: Huszti Erika

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Molnár Istvánné Igazgató asszonynak, Lázár Zsolt Esperes Úrnak és a Gyermekünkért, Jövőnkért Alapítványnak hitükért és támogatásukért!

Egyúttal köszönjük a szülők (Halmai Éva, Gáspár Erzsébet, Határszéli Zoltán, Farkas Gergő) áldozatos munkáját is!

Gratulálunk! További sikeres versenyzést kívánunk!

Huszti Erika
sakkoktató
Polgár Judit Módszer trénere

Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola