Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

Visszavágtunk a Gyulának a szeptemberi vereségért

A szezon 14. játéknapján Gyulára látogattunk. A két csapat egymás elleni, Gyulán lejátszott küzdelme előtt két dologra már előre számítani lehet, szoros meccs, és cudar idő, ezek a tételek most is beigazolódtak. Az okosan kifundált kora délelőtti kezdésnek is köszönhetően, 70 néző előtt indult a játék, ami a két klub közös múltját tekintve szégyen, és negatív rekord is egyben.


9. perc: Egy hazai védő lábáról Furár elé került a labda, aki egy csel után, hat méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 0-1.

35. perc: Egy oldalszabadrúgást Lőrinczi megcsúsztatott, ami után a bal kapufa tövéről pattant vissza a labda, amit a felszabadítás után elvesztettünk, Nyéki betört vele a tizenhatoson belülre, majd Pilán Richárd érkezése láttán látványosan elesett. A mutatványt a játékvezető tizenegyessel honorálta, ezt pedig Nagy Sándor értékesítette is. 1-1.

63. perc: Barna lövését a gyulai kapus Zima elé ütötte, aki egy lövőcsel után, három méterről lőtt a kapu közepébe. 1-2.

69. perc: Nagy Sándor és Repisky közösen gyötörték Zahoránt a tizenhatoson belül, védőnk a szorításban elesett, ami után a játékvezető ezúttal is a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Zima váltotta gólra úgy, hogy Jakab ugyan beleért a labdába, de hárítani nem tudott. 1-3.

71. perc: Kiri fejelt a saját térfelünk közepénél Barnához, aki látván a hazai védelmen tátongó rést, megindult, majd a védőket maga mögött hagyva már csak Jakabbal állt szemben, aki mellet elhúzta a labdát és ugyan közben kisodródott, de még így is a léc alá tudta lőni azt. 1-4.

77. perc: Polonszki állította meg Radicsot egy bodicsekkel a tizenhatoson belül, ez is tizenegyes. A büntetőt most is Nagy Sándor végezte el, de a labda ezúttal magasan a léc fölött szált el.

84. perc: Nyéki végzett el szabadrúgást a jobb oldalról, a magas ívben repülő labda, pályája végén a kapunk jobb felső sarkában landolt. 2-4.

Biztatóan indult számunkra a találkozó, mivel Furár találatával hamar vezetést szereztünk, a kedvező rajt még szebb is lehetett volna, de 18. percben Barna lövését védte Jakab. Ezt követően rákapcsolt a hazai csapat, nagy helyzetei ugyan nem akadtak, de nem jött váratlanul az egyenlítő találatuk, még ha kétes büntetőből esett is az. Ez a gól kissé megzavart minket, nem sokkal később Radics középre tartó lövését fogta Somogyi, és ne tagadjuk, jókor jött a félidő végét jelző sípszó. A második játékrészre rendeztük sorainkat, fölényt harcoltunk ki, aminek biztató jele egy Simon lövés volt, ami kevéssel kerülte el a kaput. Negyedóra elteltével Zima higgadt megoldása vezetéshez juttatott minket, majd egy számunkra is megadott (nem kevésbé kétes) tizenegyest értékesített Zima, majd kevéssel ezután szintén Ö lőtt centikkel kapufa mellé. Ezt a két gólos előny toldotta meg még eggyel Barna a 71. percben, amikor látványos szólja után talált a hálóba. Ezt követően összekapta magát a hazai gárda, azért három gólos hátrányt nem könnyű ledolgozni, de nekifeszültek. A 73. percben egy kisebb tűzijáték után Radics fejesét védte Somogyi, majd Nagy Sándor büntetőjével tehették volna szorosabbá az állást, de ez kimaradt, a kései Nyéki gól már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a jó első félidői kezdést, egy érthetetlen visszaesés követett, ezen időszakban a hazaiak maguk javára fordíthatták volna a mérkőzés menetét. A második felvonás közepén esett, gyorsan megszerzett három találat akkora előnyöz juttatott bennünket, amit már a gyulai csapat nem tudott kezelni, ugyan a végjátékban szorosabbá válhatott volna a különbség, de ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés, visszavágtunk a kora őszi vereségért. Jövő szombaton, az ősz utolsó mérkőzésén, egy újabb rangadó vár ránk Orosházán.

Gyulai Termál FC – Szarvasi FC ‘1905’ 2-4 (1-1)

Gyula, id. Christián László Városi Sporttelep – 70 néző. Játékvezető: Zahorán János (Kis P., Belanka Zs.)

Gyula: Jakab G. – Nagy S., Nyéki B., Farkas Á., Kártyás D. (Magyar G.), Kukla Zs. (Kovács Zs.), Repisky D., Radics D., Lőrinczi A. (Nagy G.), Varga Z. (Kiss T.), Vágási T. (Piss P.). Vezetőedző: Sajben Gábor.

Szarvas: Somogyi P. – Kiri M., Polonszki P., Zahorán B., Pilán R., Simon R., Deli L. (Lénárt F.), Zima D., Furár R. (Csányi B.), Czvalinga M. (Magyar M.), Barna V. (Ivacska K.). Vezetőedző: Somogyi János.

Gólszerzők: Nagy S. 35’ (büntetőből), Nyéki B. 84’ illetve Furár R. 9’, Zima D. 63’, 69’ (büntetőből), Barna V. 71’.

Edzői értékelések:

Sajben Gábor:

– Lüktető volt a játékvezetői szempontból nem könnyű meccs. A több jobb kvalitású játékosuk volt a döntő. Gratulálok a Szarvasnak!

Somogyi János:

– Az első félidő második felét leszámítva remek teljesítményt nyújtottunk. Gratulálok a most bemutatkozott fiataloknak!