Kézilabda, Sportsarok

Szarvas nyerte a megyei rangadót

Szarvas és Gyula női kézilabda csapatai csaptak össze az elmúlt hétvégén a női NB II-es mezőnyben.


Szarvasi NKK-CZ-Gyulasport  NKFT 30-27 (17-13),  NB II-es női kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Biri Ákos, Kiss Sándor Zsombor.

Szarvasi NKK: Nagy B.-Buzási 7, Balogh 4, Papp 6/1, Hajdú 2, Nagy E. 4., Török 1. Csere: Skorka (kapus)-Fodor, Kovács, Száva, Szőllősi 4/3, Tasgyik, Trnyik, Závoda 2. Edző: Száva Flórián.

CZ-Gyulasport NKFT: Antal.-Nagy P. 3, Farkasinszki D., Milyó 1, Szabó 1, Szögi 4, Hős 5/2. Csere: Mike, Bartóki (kapusok)-Ladics 2, Lukács 4, Ílyés 3, Kovács, Volent 4, Szalkai. Edző: Zöldi-Tóth Kata.

Kiállítások: 4 ill. 2 perc. Hétméteresek: 5/4 ill.3/2.

Két vendég góllal indult a megyei rangadó. Az 5. percben vette át a hazai csapat a vezetést (3-2). Felváltva estek a találatok, rendre egy-két gólos hazai vezetéssel.  A fürdővárosiak védekezésben próbálkoztak az öt egyes variációval, mellyel túl nyitottak lettek és a szarvasiak Buzási vezérletével szünetre 4 gólos előnnyel vonultak.

Pihenő után a Körös-partiak támadásban lassítva a játékot sok adogatással gólig játszották ki a labdát.  A vendégek a gyors támadást erőltetve, olykor technikai hibákat vetettek. Sikertelen volt az üres kapus játék is, melynek következménye volt a 7 gólos vendéglátó vezetés. A hajrában a szarvasi pontatlan lövésekből két  indítás góllal a különbség csökkent a két csapat között. Sportszerű mérkőzésen a kevesebb technikai hibát vétő szarvasiak megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

December 10-én 13 órai kezdettel Mizse KC-Szarvasi NKK találkozóra kerül sor.

Ifjúsági mérkőzés: Szarvas-Gyula 26-22 (11-14).