Kézilabda, Sportsarok

Hazai győzelem a lelkes csabai fiatalok ellen

Szarvas-Békéscsaba női NB II-es kézilabda mérkőzés volt az elmúlt hétvégén.


Szarvasi NKK-Békéscsabai ENKSE U 22 31-25 (15-11),  NB II-es bajnoki kézilabda mérkőzés, Szarvas, 120 néző. Vezette: Gyimesi Metta, Kékesi Krisztina.

Szarvas: Nagy B. 2 – Kovács 1, MILYÓ 5, SZÖLLŐSI 8/5, HAJDU 7, Balogh 2, Buzási 3. Csere: Skorka (kapus), Fodor Nagy E. 1, Papp, Száva, Tasgyik, Trnyik, Závoda 2. Edző: Száva Flórián.

Békéscsaba: PETROVSZKI – PÉTERVÁRI 3, MAJOROS 5, CSÁNYI 2/1, Balogh K., Sándor 1, Károlyi 3. Csere: Tóth R. (kapus) – Krajcsó, Kiss 2, Weigert 3, Kovács 2, Bohus 1, Téglási 2/1, Gajdács 1, Fazekas. Edző: Fábián Csaba.

Kiállítások: 14 perc ill. 18 perc. Hétméteresek: 6/5 ill. 3/2.

A Majoros Flórával pályára lépő vendégek az első percekben 3-1-re elhúztak. A 6. percben egyenlítettek a hazaiak és átvették a vezetést is.  Váltott gólszerzés mellett el is húzott az NKK négy góllal és a szünetre 15-11-el vonultak a csapatok.

Fordulás után hatperces hazai gólnélküliség után a 40. percre hat lett a vendéglátók előnye. A biztos vezetés birtokában sorozatos cserék következtek a szarvasiaknál, a vendégek is igyekeztek a cserékkel frissíteni. Az eredmény nem változott, a hatgólos körös-parti előny a záró sípszóig megmaradt. Sokgólos mérkőzésen a rutinos hazaiak megérdemelten nyertek a lelkes csabai fiatalok ellen. Győzelmével az NKK feljött a hetedik helyre.

Ifjúsági mérkőzésen Szarvas-Békéscsaba 27-28.