Asztalitenisz, Sportsarok

Magyar Bajnokság

Húsvét hetében Szarvason került megrendezésre az asztalitenisz Magyar Bajnokság az utánpótlás korosztály számára. Rendkívül nagy feladatot vállalt ezzel a Demeter Lehel Asztalitenisz Egyesület, mivel csak 2022 nyarán alakult, így kevés tapasztalattal, de annál nagyobb ambícióval és lelkesedéssel szervezték meg az év legfontosabb versenyét a 11-13 és 15 éves korosztály számára. Az eseménynek az Alkotmány utcai sportcsarnok adott helyet 16 asztalon, közel 200 indulóval.


A szarvasi csapatot Németh Endre, Magyari Milán és Botos Marcell képviselte a versenyen. Az utóbbi két játékos serdülő kategóriában indult, ahol mind a ketten egy-egy meccset nyerve estek ki a csoportból. Örültek, hogy megmutathatták a játékukat a hazai környezetben, mert még nem adódott ilyen lehetőség. Endre pedig a 11 és 13 évesek kategóriájában indult. Mindössze négy hónapja kezdett ping-pongozni, ezért nagy kihívás volt számára ez a verseny, amellett, hogy az első országos versenye volt, amelyen indult. Ügyesen küzdött és élvezettel játszott, ami az egyesület ideológiája szerint a legfontosabb. Meccset sajnos még nem sikerült nyernie, de ami késik, nem múlik.

A Magyar Bajnokságot sok pozitív tapasztalattal és visszajelzéssel zárta Medvegy Mihály az egyesület elnöke és a többi szervező és önkéntes.

– Szeretném megköszönni a Magyar Asztalitenisz Szövetség nevében munkádat, erőfeszítéseidet és mindannyitok áldozatos munkáját, mely révén kiváló körülmények és feltételek között sikerült megrendezni az U11, U13, U15 Utánpótlás Országos Bajnokságot. Nagy örömöt nyújtott, hogy a mai nehéz körülmények között Szarvas házigazdája tudott lenni a legrangosabb utánpótlás versenynek – mondta Lajtai Kristóf, a szövetség főtitkára.

Nem is valósulhatott volna meg az emberek segítsége nélkül Medvegy Mihály szerint. Ebben nagy támogatást nyújtott Szarvas Város Önkormányzata is. Külön öröm és megtiszteltetés a szervezők számára, hogy a versenyt a város polgármestere, Babák Mihály nyitotta meg.

– Mozgalmas három nap volt. Jó volt látni, hogy közös összefogással sikerült hiánytalanul megrendezni egy ilyen színvonalas eseményt. Külön köszönet a Békés Megyei Sportszövetségnek, a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetségnek, a Magyar Asztalitenisz Szövetségnek és mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a versenyhez – így értékelte Medvegy Mihály, aki bízik benne, hogy még máskor is kap lehetőséget az egyesület megmutatni a kompetenciáit.