Asztalitenisz, Sportsarok

Országos Diákolimpia

Idén Kiskunfélegyházán rendezték meg az országos diákolimpiát az asztaliteniszezőknek, ahol két játékos vett részt a Demeter Lehel Asztalitenisz Sportegyesületből. Botos Marcell, a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola tanulója az igazoltak III-IV. korcsoportjában, míg Hortobágyi Bálint, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulója a nem igazoltak V-VI. korcsoportjában lépett asztalhoz.


Marcellnak kifejezetten nehéz dolga volt. Az országos versenyekről is jól ismert ellenfelei voltak a csoportban, ahol a papírformának megfelelően sajnos kikapott budapesti és szegedi ellenfelétől is. Így két vereséggel kiesett a csoportból.

Bálint négy fős csoportba került, ahol az első meccsén könnyedén tudott nyerni, a másodikon viszont viszonylag simán kikapott egy olyan játékostól, aki többször is nyert már diákolimpiát. Ezért a harmadik meccsén dőlt el a továbbjutás, ahol magabiztos játékkal nyert 3:1 arányban. Egy nagyobb szünet után folytatódott a nyolc fős táblával a verseny. Rendkívül izgalmas és fordulatos meccsen, ahol 0:2-ről fordítva és három meccslabdát is hárítva a negyedik szettben jutott tovább Bálint a legjobb négy közé. Az elődöntőben szolnoki ellenfele ellen is elképesztő eredményekről fordított. Mind az első, mind a második szettben is 4:10-es állásról tudott fordítani, ami az asztalitenisz minden szintjén és minden korosztályban hihetetlenül ritka. Ezek után vesztett egy szettet, negyedikben pedig összekapva magát megnyerte a mérkőzést. A döntőben ismét kalocsai ellenfelével játszott, akitől a csoportban kikapott. Az első szettet még sikerült megnyernie Bálintnak, amivel jóval szorosabbá tette a meccset, de a meglepetés sajnos elmaradt és 3:1-es aránnyal veszített a döntőben.

Medvegy Mihály, az egyesület elnöke és Kiss Dániel Gábor edző is rendkívül boldogok és elégedettek voltak a hétvégi eredményekkel.