Kézilabda, Sportsarok

A döntetlen igazságosabb lett volna

Fej-fej mellett haladva küzdött a két Békés megyei együttes a női kézilabda NB II elmúlt hétvégi fordulójában.


CZ Gyula Sport Nkft. – Szarvasi NKK 24-22 (10-11) NB II-es női kézilabdamérkőzés, Gyula, 150 néző. Vezette: Rácz István, Rigó Szabolcs.

Szarvasi NKK: NAGY B.-Kovács 3, NAGY E. 4, PAPP 4/1, Milyó 1, Balogh 2, Buzási 5. Csere: Skorka (kapus), Fodor, Száva, Szöllősi 2, Tasgyik 1, Trnyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.

Gyula legjobb dobói: Illyés 5/1, Ladics 5. Kiállítások 6 perc ill.12 perc. Hétméteresek: 4/3 ill. 1/1.

A Hajdú Andreát nélkülöző szarvasiak mindjárt a találkozó elején felvették a hazaiak által diktált iramot. Lendületesen indult a találkozó. Minden hazai gólra megvolt a vendég válasz. Nem tudott egy gólnál jobban meglépni egyik csapat sem. Kemény volt a védekezés és be-becsúsztak technikai hibák, kevés gól esett. Pihenőre végül is jobb helyzetkihasználással, egy gólos vendég vezetéssel vonultak a csapatok (10-11).

Szünet után sem lankadt az iram, sőt a vendéglátók bele erősítettek és a 40. percben négygólos előnyre tettek szert (17-13). Nyolc perc alatt fordított az NKK és 19-20 lett az állás. Folytatásban megint fej-fej mellett haladt a két csapat. A végjátékban elkövetett vendégek technikai hibáit kihasználva megszerezték a két bajnoki pontot a fürdővárosiak.

Száva Flórián:

– Két nagyon küzdő csapat, rendkívül sok technikai hibával tarkított mérkőzésén a döntetlen igazságosabb lett volna.

Május  20-án 18 órától a szezon záró fordulóján a Mizse KC együttesét fogadja az NKK.

Külön dicséretet érdemel az UTÁNPÓTLÁS csapat, mely megfiatalítva már bebiztosította a dobogó harmadik fokát. Gyula Sport – Szarvasi NKK  20-33 (11-16). Gratulálunk a fiataloknak a szép helyezéshez.