Kézilabda, Sportsarok

Győzelemmel a tabella hatodik helyén az NKK

Bács-Kiskun megyei vendéget fogadtak a Szarvasi NKK kézilabdásai az elmúlt hétvégén.


Szarvasi NKK – Mizse KC 32-21 (18-11) NB II-es női kézilabdamérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Grézló József, Miklós Dániel.

Szarvasi NKK: NAGY B.-Kovács 3, Szőllősi 4, HAJDU 4, Papp 5/5, Balogh 3, BUZÁSI 9.  Csere: Skorka (kapus)-Fodor, Nagy E. 3, Milyó 1, Száva, Trnyik, Tasgyik, Závoda. Edző: Száva Flórián.

Mizse KC legjobb dobói: Németh 9/3, Víg 5. Kiállítások: 4 ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/5 ill. 5/5.

Gyors gólváltással indult a parti az első percekben. A vendégek sok adogatással próbálták bevenni Nagy B. kapuját. A játék 8 percig folyt ebben a mederben (5-5). A szarvasi kapus egyre jobban semlegesítette a mizsei lövéseket és gyors indításokból Buzási és Kovács góljaival kezdett nőni a különbség. Szünetre 7 gólos lett a hazai előny.

Szünet után felpaprikázva jöttek ki a Bács megyeiek és kezdték ledolgozni a szünet előtti hátrányt. Ebben közrejátszott, hogy támadásnál a vendéglátók sorra technikai hibákat vétettek (37. perc: 20-16). A szarvasiak Nagy B. jó védései után magura találtak és az első félidei  játékot produkálták. A vendégek a saját maguk által diktált iramban elfáradtak és az utolsó 10 percben csak a különbség volt kétséges. Győzelmükkel a lányok a tabella hatok helyére értek.

Száva Flórián:

– Végig irányítva a játékot megérdemelt győzelmet aratott a csapat. Köszönöm az egész évi teljesítményt.

Az ifjúsági mérkőzésen Szarvas-Mizse 35-28 (20-13), mely biztos BRONZ érmet jelent a csapatnak.