Kézilabda, Sportsarok

Nehezen induló biztos győzelem

Szarvas-Mezőtúr női kézilabda mérkőzés beszámoló az elmúlt hétvégéről.


Szarvasi NKK – Mezőtúri AC-Syngenta 32-18 (18-13), NB II-es női  bajnoki kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Gál Viktória Ágnes, Szikszay Judit.     

Szarvas: Antal-Moharos 3, Szöllősi D. 2, Hajdu 1, Papp 3, MILYÓ 4, ZÁVODA 3. Csere: Skorka (kapus), Bíró, Fodor, MAJOROS 12/7, Pusztai, Száva, Szöllősi P. 2, Tasgyik 1, Trnyik 1. Edző: Száva Flórián.

Mezőtúr legjobb dobói: Tóth M. 5, Csizmadia 4.  Kiállítások: 6 perc ill. 14 perc. Hétméteresek: 9/7 ill. 4/2.

A múlt heti algyői fiaskó után csak a győzelem volt cél a hazaiaknak, de nem úgy indult a találkozó. A vendégek nagyon belekezdtek és vezetést szereztek. A vendéglátók rendszeresen ziccerig jutottak, de a lövéseket a mezőtúriak kapusa, Horváth Szonja semlegesítette A 12. percre 4-7 lett az eredmény. Závoda Kata három góljával egyenlített az NKK 7-7 re. A döntetlen után a vezetést is megszerezte a 20. percben. Hazai időkérés után gyors gólokkal el is dőlt a találkozó, ötgólos biztos vezetéssel (18-13).

Szünet után tovább növelte előnyét a Körös-parti együttes. A túriakon a fáradtság jelei mutatkoztak. Védekezésük túl kemény lett, sok volt a kiállításuk és a 7 méteres. Az NKK sorozatos cserével valamennyi játékosát szerepeltette a második játékrészben. Majoros vezérletével a végjátékban csak a gólkülönbség volt kétséges.

Száva Flórián:

– Megérdemelt hazai győzelem, ahol minden játékos szerepet kapott.

Ifjúsági mérkőzésen Szarvas-Mezőtúr 31-22 (18-10). Szeptember 30-án 18 órai kezdettel megyei rangadó: Szarvasi NKK-CZ Gyulasport Nkft.