Labdarúgás, Sportsarok

Öt gólos győzelemmel javítottuk elmúlt heti kisiklásunk Gyomaendrődön

A 21. játéknapot rendezték vármegyénk első osztályában, amelyben Gyomaendrődre látogattunk. A gyenge formát mutató hazaiakkal szemben egyértelmű esélyesei voltunk a találkozónak.


A várakozásnak megfelelően, a kezdő sípszótól próbáltuk kapujuk elé kényszeríteni a hazai gárdát, amivel ugyan helyzetekig eljutottunk, de betalálnunk Soczó kapujába sokáig nem sikerült, pedig lehetőségünk bőven akadt rá. A hazaiak 28. percig tartották állásaikat, ekkor azonban Endrefalvi szép egyéni játék után megszerezte a vezetést számunkra. Kevéssel ezután Pilán Márkó tizenegyesből talált be, miután Furárt akasztották a büntetőterületen belül. A gyomaiak első lehetőségét Jakab hárította egy kósza ellencsapás után, így maradt a két gólos előnyünk a pihenőre.

A fordulás után sem változott a játék képe, nyomasztó fölényünk eleinte megint csak helyzetekben mutatkozott meg, jó húsz percig bírta a nyomást a hazai csapat, ám ekkor hat perc alatt háromszor is betaláltunk, előbb Simon lövése talált utat Soczó kapujába, majd Endrefalvi szerezte meg második gólját a meccsen, végül Marik értékesítette az Endefalvi által kiharcolt büntetőt. Az öt gólos előny már tekintélyesnek volt mondható, ekkor már a cél az volt, hogy lehetőleg kapott gól nélkül tudjuk le a párharcot, ami Jakab közreműködésével meg is valósult, ugyanis megint csak szólóban kitörő hazai támadó lövését ártalmatlanította. Az utolsó negyedórában, bár igyekezetünk továbbra is példás volt, újabb gólokat már nem sikerült szereznünk.

Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy a több sebből vérző gyomaendrődi csapat csupán az első fél órában tudta megnehezíteni a dolgunkat, bár ez idő alatt is érezhető volt, hogy csak idő kérdése meddig tart ki addigi hibátlan védőmunkájuk. Az első félidőben szerzett két gól magabiztosságot adott nekünk a folytatásra, így nem maradtak el a további találatok sem a második játékrész közepén, amelyekkel fölényes győzelmet arattunk ezen a gólokban gazdag, ugyanakkor szerény színvonalú összecsapáson. Jövő hét szombatján a már bajnoknak tekinthető Gyulához látogatunk.

Gyomaendrődi FC – Szarvasi FC „1905” 0-5 (0-2)

Gyomaendrőd, Sportpálya – 150 néző. Játékvezető: Telek András (Belanka Zs., Kovács K.)

Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Soczó Cs., Piss P., Valach V. (Kovács Zs.), Forgács G., Pásztor O., Szikszai R., Hunya K., Farkasinszki L. (Sőrés B.), Kovács A., Molnár T. Vezetőedző: Karászi László.

Szarvas: Jakab G. – Endrefalvi E., Zima D. (Bátori D.), Máté D., Furár R. (Marik S.), Magyar M. (Csányi B.), Barna V. (Kerekes S.), Truczka Á., Simon R. (Bány B.), Pilán M., Palik Gy. Vezetőedző: Sajben Gábor.

Gólszerzők: Endrefalvi E. 28’, 68’, Pilán M. 35’ (büntetőből), Simon R. 65’, Marik S. 71’ (büntetőből).

Edzői értékelések:

Karászi László, vezetőedző (Gyomaendrődi FC):

– A jobb csapat nyert. Gratulálok Sőrés Brendon bemutatkozásához!

Sajben Gábor, vezetőedző (Szarvasi FC 1905):

– A csapatom megfelelő hozzáállással állt a mérkőzéshez. Helyenként szép támadásokat vezetett, a befejezések kissé pontatlanok voltak. Két indokolatlan sárga lap a hiányérzetem, ami eddig nem volt ránk jellemző ezeken a kötelezően elvárt győzelmek esetén. Újabb meccset nyertünk meg kapott gól nélkül, de igazából a mi elvárásainkat a múlt heti és a jövő heti mérkőzések határozzák meg. Truczka Áron első felnőtt bajnokiját játszotta végig elég jó teljesítményt nyújtva, de a többi kezdő és cserejátékosommal is elégedett lehettem.