Kézilabda, Sportsarok

Vereség a bajnokjelölt otthonában

Felsőbb osztályba készülő csapat ellen lépett pályára az elmúlt hétvégén a Szarvasi NKK csapata.


ENUSE-Szarvasi NKK 37-22 (20-8), női NB II felsőházi bajnoki kézilabdamérkőzés, Szászberek, 75 néző. Vezette: Aczél Attila, Nagy László.

Szarvasi NKK: Antal-Trnyik, Milyó 2, Pap 3/2, Hajdú 1, Nagy 4, Závoda 5. Csere: Skorka (kapus)-Majoros 6, Nyerges, Pusztai, Száva, Szöllősi P., Tasgyik 1.  Edző: Száva Flórián.

ENUSE legjobb dobói: Bagi 8, Bücs 7/2, Aron 6. Kiállítások: 16 ill. 0 perc. Hétméteresek: 6/5 ill 3/2.

Az NB I/B-be készülő vendéglátók ellen dekoncentráltan kezdtek a szarvasiak. A hazaiak nagy iramot diktálva, szinte állva hagyták a vendégeket 18 percig.  Sem a védekezés, sem a támadás nem működött. Némileg alábbhagyott a 18. perctől az ENUSOK tempója és ez szarvasi gólokban is jelentkezett megkezdődött a felzárkózás.  Az első húsz perces előny jelentős volt a félidő végére.

Fordulás  után próbálta rendezni sorait a Körös-parti gárda. Kiegyenlítettebb lett a játék. Védekezésben és gólszerzésben is feljavultak a vendégek. Az első félidei hazai fölény a záró sípszóig megmaradt.

Javítási lehetősége van az NKK-nak Inárcson április 20-án 18 órától az Inárcs-Örkény KCE ellen.

Száva Flórián:

– A csoportból kimagasló játékerőt képviselő vendéglátók megérdemelt győzelmet arattak az első 20 percben megilletődötten játszó csapatom ellen. Szünet után kissé feloldódva partiban voltunk. Az első 20 perc felejtendő. A játékvezetés is kívánnivalót hagyott maga után. Készülünk a következő fordulóra.