Jegyzet, Magazin

Karsai Éva temetése

A Szentlélek eljövetelének ünnepe előtti pénteken mély részvéttel, rokonok, kollégák, barátok nagyszámú jelenlétében kísérték utolsó útjára Karsai Éva tanárnő hamvait. Az 59 éves korában hosszú szenvedései után elhunyt kiváló testnevelőt Olasz Margis Búcsúztatta az Újtemető evangélikus – régi – ravatalozójában.


 

Karsai Éva a 2. sz. Általános Iskolában végezte alsófokú tanulmányait. Majd a Vajda Péter Gimnáziumban folytatta – ahol addig is élénk sport iránti rajongása révén Szabó Katalin testnevelő tanár egyik legszorgalmasabb, legkitartóbb tanítványa lett. Kedves tanárnője példája nyomán választotta Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola testnevelés-orosz szakát. Diplomája megszerzése után 33 évig tanított Dunakeszin, egy ottani általános iskolában. A közelő Sződligetről járt be munkahelyére, mert ezen a számára kedves települése vásárolt lakóházban élt. Az évek teltével és nyári vakációkon is túl egyre inkább hazavágyott szíve-csücske szülővárosába, Szarvasra. Így abban a reményben, hogy majd idős Édesanyja támasza lehet, hazatért. Néhány éve Mezőtúron kapott általános iskolai testnevelő tanári állást.

A sors kegyetlen fintora, hogy ez év szeptemberétől a vágyva-vágyott Szarvason kapott volna lehtőséget a kisdiákok tanítására. Nagyon várta, hiszen hazatérte után Édesanyja közelében vásárolt ő is házat.

A gyilkos kór azonban erősebbnek bizonyult. Így megrendítő volt látni, hogy a gyász fájdalmát és mélységeit megélő Édesanyja és Nagynénje mellett a kollégák, barátok hosszú sorában, hamvait egykori tanárnője is elkísérte utolsó földi útján.

Emlékét, jellegzetes egyéniségét sokan megőrzik. Béke poraira! Emléke pedig legyen áldott!