Hírforgó

Mindennapos testnevelés – kicsit másképpen

„Tanuld meg befogadni a természet szépségeit, igyekezz azt másokkal is megszerettetni és hasznosítsd a szerzett ismereteket, tapasztalatokat!”


Ezt a gondolatot választották mottójuknak iskolánk a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai, akik a mindennapos testnevelés keretein belül az idei tanévben – új lehetőségként – a természetjárást választották.A természetjárás során a diákok kiszakadnak városi környezetükből, és természetes környezetben tölthetik el idejüket. Szarvas és környéke bővelkedik természeti látnivalókban, ezért elkészítettünk egy munkatervet, hogy az időjárás függvényében mikor mely részét nézzük meg a Körösök vidékének. A természetjárás legegyszerűbb módja a gyalogos kirándulás. A csapat első gyalog túrájára 2017. szeptember 30-án került sor. Az Időjárás nagyon kedvező volt, a reggeli harmat felszáradása után napsütéses időben tehettük meg a 18 kilométeres útvonalat. (A mellékelt térképen a fekete szín jelzi a megtett utat.) A résztvevők közül többen rácsodálkoztak, milyen szép is a Körös ártere az őszi színekben pompázó fákkal. A túra során volt alkalom a földrajzi ismeretek felelevenítésére, illetve a természetjárás szabályainak megismerésére is.

A Halászlaki vasúti hídnál egy kis pihenőt tartottunk, majd folytattuk utunkat a Nagyfoki-holtág felé.

Tanulságokkal, kicsit fáradtan, de jó élményekkel tértünk vissza. Megtapasztaltuk, hogy a rövidebb út lehet viszontagságosabb, mint a hosszabb és azt is, hogy város templomtornya mindig megmutatja a jó irányt. A másnapi izomláz és néhány vízhólyag még emlékezetesebbé tette ezt a napot. A jövő héten kerékpáron fogjuk felfedezni a környék természeti szépségeit, terveink szerint Békésszentandrás felé tekerünk majd.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna és Kereszturszky János testnevelők