Hírforgó

A Cervinus Teátrum musicalgálával ünnepelt

Pontosan 195 esztendeje, hogy 1823. január 22-én Kölcsey Ferenc papírra vetette a Himnusz magasztos sorait. Nemzeti fohászunk születésnapja tiszteletére 1989-től ez a nap a Magyar Kultúra Napja.


Szombat este a Cervinus Teátrum színművészei nagyszabású musicalgálán köszöntötték a színházi élet legjelesebb mecénásait – élén a Gallicoop Zrt.-vel – és a nagyérdemű közönséget. A dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató által konferált gálaesten köszöntőt mondott Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója és Hodálik Pál alpolgármester.

Az ezúttal kétrészes ünnepi gála Bardon Ivett, Nádházy Péter, Timkó János, Dósa Zsuzsa, Polák Ferenc, Ragány Misa, Szemerédi Bernadett, Széplaky Géza, a Cervinus Teátrum tánckara és a gyermekszereplők kimagasló együttmunkálkodása révén Varga Viktor rendezésében valósult meg.

A musicalirodalom gyöngyszemeire épült míves válogatásnak több érzelmi csúcspontja is volt. Még az előző évben Boronyák Gergő magasztos verselőművészetét csodálhattuk meg, az idén Széplaky Géza emelte a nagyérdeműt klasszikus magaslatokra, különösképpen megrendítően gyönyörűséges Reményik tolmácsolásával. Minden kétséget kizáróan a Benkő Gézára emlékező percek voltak az est égi társulatokig ívelő csúcspontjai, Timkó János művészi tökéllyel megformált dalával, az Üres az asztallal. S ezt az ívet vitte tovább néhány percig még Szemerédi Bernadett is az „Isten veled Géza!” felirat kivetítése után. Mély érzelmi töltete révén még ideteszem a Nyomorultak két betétdalát is Polák Ferenc, Nádháza Péter, Timkó János és Szemerédi Bernadett részéről.

Kiemelkedő komédiási tehetségéről adott számot ezúttal is Ragány Misa, Bardon Ivett és Polák Ferenc több produkciója. Nádházy Péter briliáns volt a maga embermélyéről fakadó betétdalával a Légy jó mindhaláligból.

Minden ízében professzionális volt a tánckar és üdítő módon profi a fénytechnika kreatív alkalmazása. Szép este volt.