Kézilabda, Sportsarok

Győzelemmel meg lett az ötödik hely

Gólváltásokkal kezdődött a szomszédvárak találkozója.


A 4. percben 2-4 volt a vendégek javára, az NKK kapust cserélt. Gyorsan jött a hazai egyenlítés, de a gólok felváltva estek 10-10-ig. A 23. perctől a Körös-partiak fokozták a tempót és szünetre 15-11-el vonultak a csapatok.           

A második játékrészben is felváltva estek a találatok, a vendéglátók némi fölényt harcoltak ki 6-7 gólos előnnyel. A véghajrában kicsit csökkentették hátrányukat a túriak, de a biztos szarvasi vezetés nem forgott veszélyben.

Szarvasi NKK-Mezőtúri AFC Syngenta 29-24 (15-11), NB-II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 50 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Szarvasi NKK: Jani-KOVÁCS 11/5, MAJOROS 5, MESTR 6, Milyó 2, Molnár, TRNYIK 4. Csere: Juhos, Kasik (kapusok), Ábrahám, Nyerges 1, Tasgyik, Krizsán. Edző: Száva Flórián.

Mezőtúr legjobb dobói: Gábor E. 7/1, Jakab H. 7. Kiállítások: 10 ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/5 ill. 6/3.

Az NKK győzelmével az ötödik helyezést szerezték meg az NB II Dél-Keleti csoportjában. 22 mérkőzésből 10 győzelem, 3 döntetlen, 9 vereség. 23 pont, 627-613-as gólkülönbség.

Száva Flórián:

– Gratulálok fiatal csapatom minden játékosának az elért eredményhez. A fiatalok bizonyítottak, rájuk építünk a jövőben.         

Az ifi csapat 30-21 (17-5)-re nyert Mezőtúr ellen és győzelmével megerősítette bronzérmes helyét. A csapat tagjai a mérkőzés után vették át az érmeket. A csapat tagjai volt a bajnokság folyamán: Majoros Flóra, Terhes Dóra, Tasgyik Vanessza, Nyerges Adél, Keller Panka, Mester Zsófi, Csicsely Dorina, Bakró Szabina, Brachna Dzseszika, Trnyik Réka, Tóth-Bera Lívia, Pillár Hajnalka, Farkas Csenge, Jani Kata, Krajcsovicz Klaudia, Pekárik Gréta, Baliga Tamara. Edzők: Száva Flórián, Kaliczka László, Sebők György. Majoros Flóra a góllövő listán 184 találattal III. helyen végzett.